0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.

Mayerinc accu lifecycle vergelijking

Bij de aanschaf van een MacBook accu ontstaat veel onduidelijkheid. Zoveel aanbieders, zoveel verschillende prijzen. Wat is de beste keuze? Een accu is nu eenmaal toch gewoon een accu? 

Wie nader onderzoek doet en weet waar de verschillen tussen de verschillende merken en merkloze accu aanbieders zit, leert dat die vlieger niet opgaat.

Levensduur en gebruiksduur

Een kwalitatief hoogwaardige MacBook accu onderscheidt zich op basis van 2 verschillende aspecten; levensduur en gebruiksduur. Het is een gegeven dat iedere laptop accu aan slijtage onderhevig is. Na verloop van tijd zal een MacBook accu dan ook slijten. De mate waarop dit gebeurt is afhankelijk van 2 factoren.

  • Factor 1 - de gebruiker - lees hier over de gebruikstips voor het langer genieten van een MacBook accu.
  • Factor 2 - de kwaliteit van de MacBook accu 

In onderstaande grafiek is de gehele levenscyclus van een Mayerinc accu en andere merken (en merkloze accu’s) voor de MacBook schematisch weergegeven. Het aantal cycle counts is hier afgezet tegen de maximale haalbare mAh waarde van dat moment. Zie ook; hoe lees ik de status/ conditie van mijn MacBook accu uit?

Onderzoek MacBook accu's lifecycle test

Gemeten onder normale omstandigheden*, met een a1322 accu gedurende een periode van 2 jaar.

De bovenstaande grafiek laat zien dat er nog 85% van de oorspronkelijke capaciteit meetbaar is na 300 cycli bij een werktemperatuur tussen de 25 C en 40 C (77 ° F en 104 ° F). Hogere bedrijfstemperaturen resulteerden in een capaciteitsverlies van tenminste 75% bij hetzelfde aantal cycli.

Variabelen

Cycle count van een MacBook accu is het proces waarop een accu vanuit volgeladen toestand, geheel ontladen wordt en weer terug naar een volgeladen toestand wordt gebracht. Lees hier meer over de cyclecount van een MacBook acu.

Maximale mAh waarde - hiermee wordt de capaciteit in milliampère per uur van een accu mee weergegeven. Kort gezegd; hoe hoger de mAh waarde van een MacBook accu, hoe meer vermogen de accu nog heeft en kan vasthouden, des te langer u op een MacBook kunt werken. Lees hier meer over mAh waarde van een MacBook accu.

Na iedere cycle count verliest een accu bepaald vermogen. Een accu is dan steeds minder goed in staat om het vermogen vast te houden.

Resultaten lifecycle onderzoek

Wat hier goed te zien is, is hoe de maximale capaciteit zich verhoudt naarmate het verouderingsproces zijn intrede doet. Zo zien we dat een Mayerinc accu velen malen langer haar vermogen in mAh kan behouden naarmate het aantal cycle counts toeneemt. Een Mayerinc accu gaat simpelweg langer mee en de hoge mAh waarde van een Mayerinc accu t.o.v. andere aanbieders zorgen ervoor dat u langer kunt werken op een volgeladen MacBook accu zonder aangesloten oplader.

 

De maximale laadcycli van goedkopere en lagere capaciteit accu’s beperkt zich tot circa 300 of 400 cycles. Bij 250 tot 300 cycles is de afname van de maximaal haalbare mAh waarde significant zichtbaar aan het afnemen. Deze hoge prestaties van een Mayerinc accu zijn te verklaren door de kwaliteit cellen, gebruikte firmware en andere gebruikte interne componenten.

 

Kwaliteit cellen

Een Mayerinc accu bevat de hoogste kwaliteit cellen (A-grade), welke speciaal zijn doorontwikkeld voor het gebruik in de Apple MacBook. Hoge kwaliteit cellen zijn beter geisoleerd, kunnen hogere temperaturen weerstaan, kunnen niet alleen sneller opladen maar ook ontladen. Tevens hebben hogere kwaliteit cellen een hogere slijtvastheid.

Firmware

Accu’s van MacBooks zijn doorgaans complexer dan accu’s voor andere merken laptops. Ze bevatten intelligente chips en firmware van hoge kwaliteit. De firmware is de software in de accu die communiceert met de Apple MacBook. Hoe efficiënter deze firmware haar werk kan doen, des te langer de accu haar capaciteit kan behouden. Bij goedkopere accu’s wordt verouderde, niet-doorontwikkelde firmware gebruikt met als gevolg dat er capaciteitsverlies en energieverlies ontstaat. 

Conclusie

Mayerinc heeft veel onderzoek gedaan naar de werking van accu’s voor de Apple MacBook. Dit is tevens een continu proces. Een MacBook accu is voor Mayerinc nooit uitontwikkeld, optimalisaties die de performance ten goede komen blijken ieder jaar weer mogelijk. Wanneer u van plan bent een MacBook accu aan te schaffen, kijk dan over dergelijke performance data beschikbaar is. Mayerinc is transparant en eerlijk over de prestaties van haar accu’s. Zo delen we onze onderzoeksresultaten met gebruikers.

2 voordelen van onze kwalitatieve cellen

  1. Levensduur is langer (minder snel vervangen)

  2. Gebruiksduur is langer (meer draadloos gebruiksplezier)

Een Mayerinc accu is in staat om velen malen langer haar vermogen in mAh te behouden naarmate het aantal cycle counts toeneemt. Een Mayerinc accu gaat simpelweg langer mee en de hoge mAh waarde van een Mayerinc accu t.o.v. andere aanbieders zorgen ervoor dat u langer kunt werken op een volgeladen MacBook accu zonder aangesloten oplader.