0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.

Keurmerken

Keurmerken Mayerinc accu

Mayerinc accu’s zijn milieuvriendelijk en voldoen bovendien aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Mayerinc accu’s zijn RoHs gecertificeerd. RoHs houdt in dat geproduceerde accu’s vrij zijn van lood, kwik cadmium, Chroom VI, PBB’s en PBDE zijn.

Rohs keurmerk

Het begrip RoHS komt van het Engelse Restriction of Hazardous Substances, oftewel Beperking van Gevaarlijke Stoffen. Dit is een EU-richtlijn waarvan de volledige Nederlandse titel luidt: Richtlijn 2002/95/EG van het Europees Parlement en de Raad van 27 januari 2003 betreffende beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur. De bedoeling van de richtlijn is het gebruik van zes stoffen in de elektronische industrie te verminderen. Iedere lidstaat van de Europese Unie (EU) moet een eigen wet aannemen om deze richtlijn in te voeren. Deze richtlijn werd teruggetrokken en vervangen door richtlijn 2011/65/EU. De volgende stoffen vallen onder de richtlijn:

  • Lood - Pb
  • Kwik - Hg
  • Cadmium - Cd
  • Chroom VI - Cr6+ (zeswaardig chroom)
  • PBB’s (polybroombifenylen)
  • PBDE’s (polybroomdifenylethers)


Lood

Lood is een scheikundig element met symbool Pb en atoomnummer 82. Het is een donkergrijs hoofdgroepmetaal. Lood is schadelijk voor het milieu, om die reden is het gebruik ervan teruggedrongen.

Kwik

Kwik (soms ook wel kwikzilver genoemd) is een scheikundig element met symbool Hg (uit het Grieks hydrargyros via het Latijnse hydrargyrus[1]) en atoomnummer 80. Het is een zilverwit overgangsmetaal dat als enige metaal ook bij kamertemperatuur vloeibaar is.

PBB’s en PBDE

PBB staat voor Polygebromeerde bifenyl. PBDE staat voor polygebromeerde difenylether). PBB en PBDE zijn vlamvertragers die in sommige plastics worden gebruikt.

Onze missie

Mayerinc stelt zich ten doel de best presterende en meest duurzame accu voor de Apple MacBook te produceren. Waar alternatieve aanbieders van accu’s de laagste prijs als bestaansreden nastreven, richt Mayerinc zich op een lange termijn focus. Mayerinc ontleent haar bestaansrecht door zich als premium aanbieder van MacBook accu’s te positioneren.